Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Tips Instroom

10 manieren om instroom kinderopvang te vergroten

18 jul 2022

De personeelstekorten in kinderopvang dreigen de komende jaren meer op te lopen. Creatieve oplossingen van andere kinderopvangorganisaties kunnen helpen om tekorten aan te pakken. Kinderopvang werkt! brengt ze in beeld.

Aanleiding

Het laatste half jaar van 2018 zijn er ruim 8600 vacatures in kinderopvang. In 2019 is er zelfs een tekort van 3000 pedagogisch medewerkers. En dit tekort dreigt op te lopen naar 8900 pedagogisch medewerkers in 2022. Wachtlijsten worden langer, met name in de grote steden. Zo zijn er ook andere oorzaken die ten grondslag liggen aan het huidige personeelstekort, één daarvan is het overheidsbeleid. 

Dé oplossing

Beter profileren, samenwerken als ambassadeurs en het binden en boeien van medewerkers zijn een aantal creatieve oplossingen van andere kinderopvangorganisaties. Laat je inspireren met tien oplossingen. In beeld gebracht door Kinderopvang werkt!  

Meer lezen?